Workshops

1.
Dilemma’s bij leiden, dienen en volgen vanuit een geestelijk perspectief– Melle de Vries
Hoe kom je als bestuurder van een christelijke studentenvereniging ‘van hier naar daar’? Moet je sturend leiden, dienend leiden of gewoon maar volgen wat de meerderheid wil? Wat is daarin de plek van je eigen mening, van de andere bestuurders, van de andere belanghebbenden? En wat betekent het dat je leiding geeft aan een christelijke studentenvereniging? Is er ‘geestelijk leiderschap’ nodig, bestaat het eigenlijk wel? In de praktijk van het besturen kom je nogal wat dilemma’s tegen. Dat heeft ook te maken met je eigen gaven en beperkingen en met je visie op leiderschap. Ga je voor de korte of voor de lange termijn, voor het individu of voor het geheel, voor principes of voor ruimte? Laat je je vooral leiden door interne of door externe prikkels? Het is goed om daar met elkaar over te reflecteren en te zoeken wat daarover in de Bijbel staat.

Melle de Vries (1972) studeerde informatica, bedrijfskunde en filosofie in Groningen, was preses van de GSV aldaar en is nu werkzaam als beleidsdirecteur bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

2.
 Persoonlijke groei & time management

3.
De 4 disciplines van uitvoering - Arno van de Berg
Hoe moet je succesvol te besturen en je plannen ook daadwerkelijk uitvoeren? Dat zullen we in deze In deze workshop zullen we aan de hand van de vier disciplines van uitvoering van Chris McChesney gaan ontdekken. We gaan van speerpunt, naar doel, naar een plan dat haalbaar is. Daarnaast zullen we wat strategieën behandelen om die plannen vol te houden.

4.
Hoe stuur je een veranderingsproces? - Frank Duijzer
Je hebt als ft-bestuur hard je best gedaan op een mooie visie en bedacht wa jullie anders en/of beter gaan doen dan je voorgangers. Maar iedereen weet dat goede voornemens nogal eens stuk lopen op de harde werkelijkheid van iedere dag. Gelukkig hoef je het niet aan het toeval over te laten en is er onderzoek gedaan naar hoe je die voornemens ook daadwerkelijk kunt realiseren. Dus vraag je je af wat je kunt doen om er voor te zorgen dat jullie idealen ook daadwerkelijk een stuk dichterbij komen tijdens je bestuursjaar? Kom dan naar de workshop: hoe geef je als bestuur leiding aan een veranderingsproces!

5.
Spreektechnieken – Nynke Duijzer-Algra
Als (toekomstig) bestuurder spreek je regelmatig voor groepen. Maar hoe doe je dat nou? Hoe zorg je dat je duidelijk en overtuigend overkomt? Hoe sta je goed, hoe gebruik je je stem goed, hoe zorg je dat je blijft boeien en hoe spreek je verstaanbaar? In deze workshops gaan we met deze punt en aan de slag en krijg je materiaal mee, zodat je er zelf verder mee aan de slag kunt in de dagelijkse bestuurspraktijk. Nynke heeft een eigen bedrijf voor stem-, uitspraak- en presentatietraining: www.dixit.info

6.
Missionair (netwerken) tijdens je bestuursjaar?
 
7.
Conflicthandling – Wilfried Verboom
Wilfried Verboom, de directeur van IFES, hoopt een workshop te verzorgen over conflicthandling. De volgende vragen komen aan bod: Hoe ga je om met conflicten? En hoe waardevol zijn conflicten? Je leert tactieken om zo effectief mogelijk met een conflict om te gaan. Ook leer je conflicten te waarderen!

Conferentiegegevens Lead it!

Datum: 15 t/m 17 juni 2018
De commissie van de Lead it! is te bereiken op het email adres:
lead-it@ifes.nl
 

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Plesmanstraat 58C
3905 KZ Veenendaal
(030) 294 28 00
info@ifes.nl