Thema & Spreker

Thema
Dit jaar zal tijdens de Read it! het Bijbelboek Jesaja centraal staan.
Jesaja wordt wel de evangelist van het Oude Testament genoemd; zijn boek is, samen met Psalmen, het meest geciteerde boek in het Nieuwe Testament. Jesaja roept ons op tot bevrijding van onrecht, komt op voor de armen en benadrukt dat de heilige God de enige is die kan Redden.
Omdat de Bijbel niet alleen een boek is, maar ook Gods woord, zullen we Gods hart voor gerechtigheid leren kennen. Onder het thema RECHT. DOEN. gaan we dieper in op onderbelichte stukken uit Jesaja.

Arjen ten Brinke
Arjen is voorganger van Boei90, een jonge en moderne kerk in Den Haag, manager Church Relations bij International Justice Mission en heeft een groot hart voor de rechtvaardigheid van God.
“Op de slaapkamer van onze kinderen hangt een foto aan de muur met de tekst uit Jeremia 29 vers 11: ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.’ Elke avond lezen we samen die tekst en vertel ik ze over deze belofte. Ik vertel er ook bij dat deze tekst niet vanzelfsprekend is en dat er heel veel kinderen op de wereld geen hoopvolle toekomst hebben, omdat ze bijvoorbeeld als slaaf gevangen zitten of door volwassenen misbruikt worden. IJM is een organisatie die hier iets aan doet. Die in staat is om op een hele professionele manier een einde te maken aan een niet-hoopvolle toekomst voor deze kinderen. Voor deze organisatie wil ik me, naast mijn werk als voorganger, heel graag inzetten. Omdat elk kind, elk mens, recht heeft op een hoopvolle toekomst.”
Foto

Benno van den Toren
Benno is voorzitter van de Interculturele theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen. Daarnaast is hij professor geweest aan verschillende universiteiten op het gebied van dogma, apologetiek en charismatische vernieuwing.
FotoRead it!

Read it! 2017
'Recht. Doen.'
15 t/m 17 september
De Betteld

Contact commissie
Contact

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Plesmanstraat 58C
3905 KZ Veenendaal
(030) 294 28 00
info@ifes.nl