Tracks

Tracks


Ha aanstormende Read It!-ganger,
Wat goed dat je je inschrijft voor de tofste conferentie die je ooit gaat meemaken! Voordat je je inschrijft voor de tracks, is het goed dat je het volgende weet.

Beginnende Kringleiders (doelgroep: Kringleiders)
Word jij dit jaar voor het eerst kringleider of wil je gewoon meer leren over hoe je kringen kunt vormgeven, welke manieren van bidden er zijn of wil je leren hoe je om kan gaan met moeilijke onderwerpen op je kring? Dan is deze track echt iets voor jou!

Pastoraal/geestelijk Leiderschap (doelgroep: Kringleider, kringcoach, bestuur)
Als kringleider ben je naast de leider over de gesprekken ook verantwoordelijk voor de geestelijke groei van jouw kringleden. Of misschien word je bestuurder? Ook dan heb je geestelijke verantwoordelijkheid over je leden. In deze track ga jij je richten op hoe jij jezelf kunt ontwikkelen op het gebied van pastoraal en geestelijk leiderschap. Hoe kan jij door middel van gesprekken je leden bemoedigen om te groeien in geloof?

Kringcoach (doelgroep: Bijbelstudiecommissie, kringcoach, bestuurder)
Deze track is voor studenten die de kringleiders gaan instrueren en coachen, bijvoorbeeld een bijbelstudiecommissie, bestuurslid of kringcoach. Deze track is bedoeld als training voor (eind)verantwoordelijken voor de Bijbelstudie op de vereniging. Je leert een visie te ontwikkelen over Bijbelkringen. Verder wordt je geholpen vorm te geven aan een visie op het toerusten van bijbelkringleiders en leer je hoe je kringleiders kunt coachen. Ben je al ervaren (kring)coach? Ook dan ben je van harte welkom bij deze track, het programma is voor elk niveau geschikt.

Open Kring (doelgroep: iedereen)
Bijbelstudie doen met mensen die niet-gelovig zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe laat je hen thuis voelen op een kring? Hoe lees je met hen op een goede manier de Bijbel en welke gespreksvormen kun je daarbij gebruiken?
Als je van plan bent om met niet-gelovigen een kring op te zetten of als er gewoon eenmalig een niet-christen op je kring komt kan deze track je helpen om hier goed mee om te gaan. Deze track is voor iedereen die hier in geïnteresseerd is!

Groepsdynamiek (doelgroep: iedereen)
Hoe kun je de groepsdynamiek van je kring herkennen en hoe kun je deze dynamiek verbeteren? In deze track leer je hoe je door werkvormen en door je houding als kringlid en kringleider de betrokkenheid op kring kan verhogen en de omgang tussen kringleden verbeterd.

Diepgaande Bijbelstudie (doelgroep: gevorderde kringleider, kring lid)
Wil je leren hoe je meer uit een Bijbelstudie haalt? Of wil je weten hoe andere studenten een Bijbelstudie leiden? Tijdens deze track ga je Bijbelstudies oefenen en ontdekken wat de rode draad in de Bijbel is.

Gerechtigheid (doelgroep: iedereen)
In deze track ga je dieper in op wat de sprekers tijdens de samenkomsten heeft besproken. Wat is gerechtigheid precies? Hoe zit het met gerechtigheid in je eigen leven? Doe jij zelf altijd Recht? Hoe kun je RECHT. DOEN. in je eigen leven implementeren? Tijd voor Actie!

Read it!

Read it! 2017
'Recht. Doen.'
15 t/m 17 september
De Betteld

Contact commissie
Contact

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Plesmanstraat 58C
3905 KZ Veenendaal
(030) 294 28 00
info@ifes.nl