headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Memoriam

In Memoriam

Op 26 december 2016 is Jan Brinkman overleden op 64-jarige leeftijd. 

Bestuur: 

Jan heeft aan de basis gestaan van het Internationaal Studentenwerk in Nederland. In 1989 is hij begonnen bij IFES-Delft. Vrij kort daarna is hij gaan werken voor IFES-Nederland. Hij heeft in vrijwel alle Nederlandse universiteitssteden en hbo-steden Nederlandse christenstudenten enthousiast gemaakt voor ISW werk. Jan heeft veel werkgroepen opgezet. De werkgroepen organiseerden Bijbelkringen en gaven internationale studenten een warm thuisgevoel in Nederland. Ideeën als eat-and-meet groups, social evenings en gastgezinnen heeft hij ontwikkeld. Wie herinnert zich niet zijn Arty Partys? Met een unieke combinatie van schilderen, gastvrijheid en het Evangelie bereikte hij zeer veel internationale studenten.

Jan was een mensen mens, een pionier met een hart voor het Evangelie. Iedereen die hem kent, zal hem niet meer vergeten.

Op verzoek van de familie is Jan in besloten kring begraven.

Directie: 

Jan herinner ik mij als een bijzonder mens, hij had heel duidelijk zijn eigen talenten. Ik bewonderde het enorm hoe hij wist om te gaan met al die verschillende mensen uit al die verschillende landen, en ook ieder op waarde te schatten. Ook hield hij enorm veel van God en de Bijbel. Zo leuk hoe hij kon vertellen over de dingen die kwamen oplichten in interculturele bijbelstudies. Zo vertelde hij eens over Afrikaanse studenten die allerlei geslachtsregisters in de Bijbel geweldig vonden, omdat ze hun eigen geslachtsregister ook tot tientallen generaties terug konden opnoemen! Jan was een op en top kunstenaar, die altijd weer wat anders tegen de dingen aankeek dan anderen. Dat gaf helaas ook weleens onbegrip. Ik herinner me Jan als een enthousiast mens en zie hem nog ‘Zet hem op!’ zeggen met zijn vuist in de lucht. Als we op stafmidweek waren en Jan kookte was de rekening voor de ingrediënten wel wat gepeperd, maar dan kreeg je ook wat… Hij kon koken als de beste. Als ik weleens wat maakte met pakjes en zakjes moest ik dat nog wel even horen! Ook weet ik nog dat we bij het uitbreken van de Golfoorlog (1991) op stafmidweek waren en dat Jan een hele nacht naar de tv heeft zitten kijken, helemaal in beslag genomen door het nieuws. Zo kleurrijk als zijn schilderijen zijn, zo kleurrijk was Jan. Hij ziet nu nog veel mooiere kleuren dan hij op aarde ooit aanschouwd heeft… Dank U, God, voor Jan. René van Loon, Rotterdam, IFES-stafwerker en collega van Jan van 1989 tot 1999


 
 
Memoriam
Deel dit met anderen: