headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Traineeprogramma

Ben je bijna aan het einde van je studie of ben je al korte of wat langere tijd afgestudeerd? Heb je affiniteit met het christelijke studentenwerk van IFES-Nederland en wil je daar een aantal jaar aan bijdragen? Wil je hierin professionele training en coaching krijgen? Dan is het IFES-Traineeprogramma echt iets voor jou!

Of je nu professionele support wilt ontvangen voor het leiden van een StudentAlpha-team, het toerusten en coachen van een plaatselijk bestuur of het werken met en voor internationale studenten: het IFES-Traineeprogramma wordt speciaal afgestemd op jouw ideeën en het door jouw gewenste werkveld.

Beschikbaarheid

IFES-Trainees zijn afgestudeerden die minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn om IFES studentenwerk te doen. Een kwart van deze tijd is beschikbaar voor je eigen ontwikkeling en deskundigheidsbevordering in de vorm van training en coaching.

Het Traineeprogramma voorziet in het verlangen van afgestudeerden om dit weer door te geven aan een nieuwe generatie studenten en om zelf verder te groeien in (dienend) leiderschap en het geven van coaching en toerusting. Het is een flexibel  programma dat toegesneden wordt op persoonlijke gaven, behoeften, taken en beschikbare tijd van de deelnemers. Een paar voorbeelden van de taken van huidige deelnemers zijn:

  • Bijdrage aan groei in ‘Maturity’ van studenten door ondersteuning van bestuur en toerusting en coaching van bijbelkringleiders
  • Het begeleiden en leiden van ‘Mission teams’
  • Internationaal studentenwerk
  • Coördinatie of toerusting of het leiden van StudentAlpha teams
  • Voorzitter van het team dat een IFES-conferentie als Read it! of Live it! organiseert

Meer informatie

Lijkt dit je wat of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Liselot Zuur, zij kan je hier veel meer over vertellen.