headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Bidden

Waarom bidden?

God wil horen hoe het met ons gaat, niet omdat Hij dat niet weet, maar omdat Hij graag wil dat wij ons leven met Hem delen. Zoals een ouder graag van zijn kinderen wil horen waar ze mee bezig zijn en wat ze doen, zo verlangt God dit van ons. We hoeven niet bang te zijn dat onze gebeden onvolmaakt zijn. Ook al maken we fouten, we mogen bij Hem komen en dit met Hem delen.

God heeft ervoor gekozen door ons heen te werken. Hij wil dat wij mensen een verschil maken in deze wereld. God wil ons betrekken in Zijn plan. Onze gebeden kunnen effect hebben en de loop van gebeurtenissen wijzigen. God gebruikt ons als christenen om zijn Koninkrijk in de wereld uit te breiden. Onze gebeden zijn een belangrijk onderdeel van hoe Gods Koninkrijk meer ruimte krijgt in een wereld waar nog veel kwaad heerst. Door gebed veranderen mensen, omstandigheden en soms hele landen.

Gebed in de praktijk

Gebed vormt een van de drie pijlers van het werk van IFES. We willen we het contact tussen student en God stimuleren, omdat we geloven dat God ook in de studentenwereld wil werken en dat gebed daarin een belangrijk onderdeel is. Op conferenties van IFES zul je bijvoorbeeld altijd een gebedsteam vinden waar je voor je kunt laten bidden of samen met iemand voor een ander kunt bidden.

Op de universiteit

Op universiteiten ontmoeten studenten in gebedsgroepen God in het hart van de studentenwereld. In diverse steden zijn wekelijks gebedsgroepen om de studenten, de verenigingen en alles wat het studentenleven heeft bij God te brengen. Wil jij weten of er in jouw stad ook een gebedsgroep is? Stuur dan een mail naar edwin@24-7prayer.nl. Ook als je graag een groep wilt starten willen wij je graag hierbij helpen.

Non stop

Naast wekelijks gebed kun ook voor 24/7 gebed gaan. Samen met jouw studentenvereniging, kerk of vriendengroep 7 dagen, 24 uur per dag in een prayerroom bidden voor jouw stad, vrienden, familie, land en wereld. Gaaf en er zijn je al veel mensen voorgegaan. Bekijk de ervaring van deze biddende studenten bijvoorbeeld eens. Waar een uur bidden in eerste instantie heel moeilijk lijkt blijkt in de praktijk dit uur voorbij te vliegen.  Op zoek naar inspiratie voor een prayerroom of wil je meer info over 24/7 prayer? Contact edwin@24-7prayer.nl.