headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Bijbelstudie

Kijk hier voor de Bijbelstudies over Welzijn van studenten, het jaarthema van IFES-Nederland. 

De bijbel, al jaren het best verkochte boek ter wereld. Niet zo verwonderlijk, want de bijbel is het boek waarin God zichzelf aan ons laat zien. In de Bijbel ontdek je wie God is, maar ook hoe een leven met Hem eruit kan zien. 

Daarom staat in het werk van IFES de Bijbel centraal. Wij trainen en stimuleren studenten om God te leren kennen door de bijbel. Ondersteuning gebeurt zowel plaatselijk als landelijk.

Plaatselijke ondersteuning

In de plaatsen ondersteunen we verenigingen in bijbellezen voornamelijk door de training van Bijbelkringleiders. Zij zijn de personen die kring bij de Bijbel brengen. Het woord Bijbelkringleider geeft precies aan wat hun taak op kring is:

Bijbel: Door de Bijbel te lezen en te bestuderen leer je God beter kennen. Het is goed om dat ook samen te doen.
Kring: Als kring ben je samen op zoek naar God. Vertrouwen en betrokkenheid op elkaar is noodzakelijk.
Leider: Je leeft dicht bij God en je bent betrokken op je kring. Niet alleen op de avond zelf, maar ook daarbuiten.

Landelijke conferenties

Naast de plaatselijke training voor kringleiders organiseert IFES jaarlijks ook twee conferenties die in het teken staan van Bijbellezen en kring leiden. Aan het begin van het seizoen, in september, organiseert IFES de conferentie ‘Read it!’. Door middel van sprekers, tracks en reflectie worden hier kringleiders uit het hele land toegerust voor de taak die ze het komend jaar op zich nemen.

Bijbellezen met niet-christen in open kringen

Een open kring is een mooie en eenvoudige manier om niet-christenen in je netwerk, je vrienden, kennissen, sportmaatjes en studiegenoten, in aanraking te brengen met Jezus. Door samen de Bijbel te lezen voorkom je dat jij degene bent die het weet en het uitlegt aan degene die het niet weet. Jullie lezen samen de bijbel. We mogen erop vertrouwen dat God spreekt door Zijn woord. 

Handboek Bijbelkringen

Het handboek Bijbelkringen is bedoeld voor iedereen die bij de ondersteuning van bijbelkringen en bijbelkringleiders betrokken is. Het dient als naslagwerk voor visie, informatie, uitgewerke bijbelstudies en biedt praktische handreikingen voor intervisie, coaching en training.  Via ons contactformulier kun je dit handboek aanvragen. De prijs hiervan is 10 euro.

Wordt verwacht: bijbelstudiewebsite

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een website waar je online een Bijbelstudie kunt maken of voorbereiden. Wanneer we zover zijn hoor je hier zeker meer over. Een van de dingen die je sowieso op de bijbelstudiesite terug vindt zijn werkvormen die je kunt gebruiken op kring. Neem alvast een voorproefje. Tot de lancering kun je de papieren handleiding in het handboek Bijbelkringen gebruiken.