IFES Retraite

Focolare stichting en IFES-Nederland presenteren: de IFES Retraite

Ben je student? Ben je geïnteresseerd in een kloosterervaring? Weet je wat er speelt onder twintigers en denk je graag mee?
Dan is de IFES Retraite wat voor jou!
Met een groep van 20 twintigers en wat "ouderen" gaan we samen een retraite beleven én aan de slag. Focolare stichting en stichting IFES werken hierin samen. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Over JoinInn
IFES-Nederland is bezig met een ambitieus plan genaamd "JoinInn". In bijna twintig studentensteden in Nederland en België zoeken we mogelijkheden om zogenaamde “studentenkloosters” te starten. Een plek waar met een groot aantal (25 tot 70) studenten en young professionals, samengewoond wordt. Internationaal en “gewoon” Nederlands, christenen en andersgelovigen of zelfs niet-religieus ingesteld. Samen bouwen aan je toekomst maar zeker ook aan je “heden”. Wie ben jij? Wie is God? En wat hebben die twee met elkaar te maken? En wat betekent dat voor de mensen om je heen?

IFES faciliteert door te ondersteunen op velerlei gebieden samen met een studentenwerker die ook ter plekke woont of veel aanwezig is. IFES wil aansluiten bij wat leeft bij twintigers. We willen met jou nadenken over dit project, maar er is ook mogelijkheid om te delen wat voor jou belangrijk is, het opdoen van een kloosterervaring (lees stilte en verdiepingservaring). Heb je hier altijd al van gedroomd of wil je juist IFES helpen door mee te denken? Dan is nu jouw en onze kans om met elkaar hierover in gesprek te gaan!

Abdijhof Mariënkroon
In het weekend van 28-30 mei gaan we de diepte in met elkaar. In Abdijhof Mariënkroon, Nieuwkuijk vlak bij ‘s-Hertogenbosch. De Focolare stichting, dat wordt gehuisvest bij Mariënkroon, is medeorganisator én sponsor! We zullen het weekend samen met de mensen van Focolare beleven.

Er zijn wat kosten mee gemoeid, maar omdat we jullie graag ontmoeten nemen IFES en Focolare een groot deel van de kosten op zich. Geen verkooppraatjes maar gewoon een flinke korting. Schrijf je je in vóór 1 mei dan betaal je slechts 50 euro. Daarna moeten we i.v.m. reserveringen de kosten opschroeven naar 90 euro en schrijf je je pas op het allerlaatste moment in, vanaf 18 mei, dan kost het je 105 euro.

Programma
Dit weekend kan je zelf de rust ervaren en tegelijkertijd mag je input leveren aan dit plan dat nog in de kinderschoenen staat. We hopen dat je mee wilt denken over wat IFES wil realiseren en je krijgt daarbij een weekend met onderdak, goede maaltijden en pittige vragen op een fantastische plek die als het lukt vanaf september open staat voor nieuwe bewoners.

Vrijdagavond beginnen we om 18.00 uur met een maaltijd. Daarna hebben we een viering en kennismaking.
Zaterdag hebben we introducties van IFES en Focolare, workshops en verschillende werkvormen om het leven en wonen op Mariënkroon te verkennen.
Zondag wonen we met elkaar een mis bij, hebben we workshops en sluiten we af met een eigen dienst.

Tussen alle dynamiek van het brainstormen krijg je voldoende tijd voor stilte en rust en zijn er momenten om jezelf terug te trekken, te reflecteren, te ontspannen en ergens op het terrein een bankje op te zoeken.

Kortom
Het programma is van vrijdag 28 mei 17.00 uur tot zondag 30 mei 16.30 uur.
Inschrijven voor 50 euro kan tot 1 mei (eenpersoonskamer en maaltijden). Daarna wordt het respectievelijk 90 of 105 euro.
Inschrijvingen zijn open voor alle personen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar.
Alles vindt plaats op Abdijhof Mariënkroon (Abdijlaan 8, Nieuwkuijk).

Schrijf je in voor de IFES Retraite van 28 tot 30 mei!

* = Verplicht veld

Arjan Scheele

Studentenwerker ISM
Eindhoven
Mail

Daniël Kiewiet

Directeur Dienstencentrum
Mail

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Postadres:
Postbus 820
3900 AV Veenendaal

(030) 294 28 00
info@ifes.nl

Snel naar: