#metoo reactie

De berichten van #metoo maken veel los in Nederland. Het brengt moeilijke en pijnlijke verhalen aan het licht. Het roept boosheid op, maar ook herkenning en schaamte. Zo ook onder studenten. In elke omgeving kan het probleem van seksuele intimidatie of machtsmisbruik zich kan voordoen.

Als IFES-Nederland willen wij studenten dienen door ze toe te rusten, aan te moedigen en mee te helpen. Studenten gaan ons aan het hart, zoals ze God aan het hart gaan. In de #metoo-discussie willen wij alle betrokkenen van seksuele intimidatie een plek bieden van vertrouwen en veiligheid.
De situatie vraagt om meer dan een hashtag actie op twitter. Slachtoffers en daders hebben een veilige plek nodig om hun verhaal te delen en te zoeken naar een oplossing.
De studentenwerker in de buurt van jouw stad is beschikbaar om een luisterend oor te bieden en met je op te lopen. Mocht het nodig zijn, kan hij/zij samen met jou verdere stappen zetten. Via de website van IFES kan je jouw studentenwerker vinden en contact opnemen. Ook is het kantoor altijd beschikbaar om je te helpen of samen te zoeken naar iemand in jouw omgeving die je kan bijstaan en verder kan helpen.

Studentenwerkers: https://www.ifes.nl/studentenwerk/medewerkers-amp-verenigingen

Kantoor:
info@ifes.nl
(030)294 28 00

Andere hulp:
http://devertrouwenspersoon.nl/metoo/
https://nos.nl/artikel/2202003-om-na-metoo-belangrijk-om-je-snel-te-melden.html
https://www.om.nl/@101014/reactie-metoo/

IFES

Landjuweel 46
3905PH Veenendaal
(030) 294 28 00
info@ifes.nl

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Plesmanstraat 58C
3905 KZ Veenendaal
(030) 294 28 00
info@ifes.nl