headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Summerteams

"Afgelopen zomer zijn we met een team van elf Nederlanders naar Bulgarije vertrokken voor een Summer Project samen met studenten uit Bulgarije, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

We hebben daar een 10-daags programma gevolgd met het thema ‘Healty Planet, Healthy Society, Healthy You’. Door middel van verschillende activiteiten leerden we elkaar kennen en hebben we nagedacht over hoe de wereld, de maatschappij en wijzelf in elkaar zitten, wat er goed gaat en wat er zou moeten veranderen.

Tussen alle serieuze momenten door was er ook veel ruimte voor ontspannende activiteiten en momenten om elkaars cultuur te leren kennen. Zo heeft elk land een culturele avond georganiseerd en waren er momenten waarop ieder land iets over de natuur, de cultuur en een belangrijke persoon kon presenteren. De Bulgaarse cultuur en natuur mochten we ook van dichtbij bekijken door verschillende uitstapjes.
Maar er was ook tijd voor andere ontspanning. Watergames, een Piratenavond en een Fotowedstrijd waren ook onderdeel van het programma. Zo leer je elkaar nog beter kennen."

Over de Summerteams

Elke zomer zijn er verschillende mogelijkheden om iets met zending en evangelisatie te doen. Die kans aangrijpen is een verrijking van je eigen ervaring en je kunt ook nog eens iets belangrijks voor een ander betekenen! Tijdens een Summer Team krijg je training en input over verschillende onderwerpen zoals cross-culturele communicatie, kennis over wereldreligies, “hoe vertel ik het evangelie?” en “Hoe leid ik een bijbelstudie met niet-christenen?”.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn mogelijkheden voor Summer Teams in Europa en in Azië. Kijk op IFES-Interaction voor de meest recente (aanmeldings-)informatie over Europese teams. Ook krijgen wij per mail regelmatig mogelijkheden voor Summerteams binnen. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met Liselot Zuur.

Houd ons op de hoogte

Stuur ons ook altijd even een e-mail om te vertellen waar je een Summer Team gaat doen. We blijven graag op de hoogte van waar Nederlandse studenten naar toe gaan. Je e-mail is welkom op liselot@ifes.nl.