headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Over IFES

Bidden.Bijbellezen.Getuigen

In je studententijd maak je keuzes die bepalend zijn voor je houding in werk en vakgebied, wetenschap en samenleving. Jij en je medestudenten zullen straks belangrijke functies gaan vervullen in het bedrijfsleven, de politiek en de overheid. Wat is dan de basis waaruit je leeft? Waarop baseer je je keuzes? Daarnaast: wie kan er beter niet-christelijke studenten met het Evangelie bereiken dan studenten?

Dus… is het belangrijk dat je in studententijd wordt gevormd tot volgeling van Christus!

Onze droom…

Is dat elke student in Nederland kennismaakt met de blijde boodschap van het Evangelie en dat zij als christenstudent en afgestudeerde Jezus navolgen in de maatschappij waarin zij leven.

In elke studentenstad

IFES-Nederland is actief in alle steden in Nederland waar zich een universiteit of hogeschool bevindt. Bij IFES-Nederland zitten: C.S.F.R., C.S.R.-Delft, C.S.V. Alpha, CURA, Lux ad Mosam, Ichthus, RSK en een aantal verenigingen van VGS Nederland, Hboloog en theologenverenigingen.

Plaatselijk studentenwerk en landelijke conferenties

Naast het plaatselijke studentenwerk door de IFES-studentenwerkers organiseert IFES-Nederland ieder jaar zes landelijke conferenties, waarvan één voor internationale studenten:

  1. Live it!  – Toerustingsconferentie voor studenten
  2. Lead it! - Conferentie voor bestuursleden
  3. Read it! – Conferentie voor kringleiders en –coaches
  4. Lead it! Xtra – Conferentie voor bestuursleden halverwege het jaar
  5. Read it! Xtra Kleinschalige driedaagse conferentie gericht op bijbelstudie
  6. Winter Retreat - Weekend voor internationale studenten in Nederland

Internationaal en uniek

IFES-Nederland is aangesloten bij de IFES World. IFES staat voor International Fellowship of Evangelical Students, en is actief in ruim 150 landen. Wat IFES-Nederland uniek maakt binnen de wereldwijde IFES is dat er zoveel verschillende soorten verenigingen, met hun eigen karakters en doelstellingen, verbonden zijn. Dat merk je goed op een conferentie als Live it!. Door het internationale karakter van IFES, is het voor jou als IFES-student makkelijk om aan internationale conferenties en aan InterActions Teams (summer- en yearteams) deel te nemen. Dit zijn ervaringen die je leven veranderen!

Direct contact opnemen