headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

Moslimstudenten

De aantallen Nederlandse islamitische studenten (met o.a. een Turkse of Marokkaanse achtergrond) nemen jaarlijks toe. Moslimstudentenverenigingen groeien en zoeken contact met medestudenten. Christenstudenten doen steeds meer ervaring op met het ontmoeten van moslimstudenten, en met het nadenken over de uitdaging van de islam. IFES wil hen daarbij ondersteunen.

Nadenken over de uitdaging van de islam

Welk thema heeft de afgelopen tien jaar de maatschappelijke agenda het meest bepaald? En welke factor zal grote invloed hebben op het voortbestaan van de kerk in Nederland? Is het niet een grote uitdaging voor jou als christenstudent om tijdens je studietijd na te denken over de uitdaging van de islam? Om je samen te bezinnen op het antwoord wat je als christen(student) hebt tegenover de vragen die moslims stellen aan jouw geloof? Om je mening te vormen over een bijbels antwoord op de aanwezigheid van moslims in deze samenleving? IFES helpt je graag om door bijbelstudies, studiekringen, lezingen of persoonlijke bezinning hiermee aan de slag te gaan.

Het ontmoeten van moslimstudenten

Moslimstudenten staan vaak open voor contact met andersdenkenden, en willen graag uitleggen wat het moslim-zijn voor hen betekent. Het is eigenlijk historisch gezien een vrij unieke situatie dat moslim- en christenstudenten elkaar op voet van gelijkwaardigheid kunnen ontmoeten, en een open gesprek kunnen voeren over geloof. Moslims hebben de eeuwen door meestal geen eerlijk beeld gekregen van de boodschap van het evangelie. Op verschillende manieren liggen er goede mogelijkheden om elkaar in een open gesprek beter te leren kennen: persoonlijk, als kring, of als vereniging. Informeer naar mogelijkheden!

Brochure

IFES heeft een brochure geschreven: Christenstudenten en Moslimstudenten/nadenken over de uitdaging van de islam en het ontmoeten van moslimstudenten. Hierin staan o.a. suggesties voor ontmoetingen, voor een studiekring islam, maar ook kant-en-klare bijbelstudies waarmee je op een bijbelkring samen kan nadenken over een bijbelse visie op deze vragen. Deze bijbelstudies kun je ook direct van deze site downloaden.

Voor meer informatie, advies en ideeën kun je mailen naar IFES-studentenwerker Willem van der Deijl: Willem@ifes.nl