headerImg_bidden IFES-Nederland
Bidden
       
headerImg_bijbellezen IFES-Nederland
Bijbellezen
       
headerImg_getuigen IFES-Nederland
Getuigen

World Student Day

Vrijdag 16 oktober 2015: Een dag bidden met en voor studenten uit de hele wereld
Jaarlijks organiseert IFES World de World Student Day, dit jaar op vrijdag 16 oktober 2015. Een dag waarop studenten vanuit de hele wereld voor elkaar bidden. Vanuit Nederland doen we hier ook aan mee. Via gebed mogen we elkaar bemoedigen en zijn we verbonden door gebed.

De World Student Day geeft jou de kans om te ontdekken hoe het is om een student te zijn in een ander land dan Nederland. Door het delen van gebedspunten en deze bij God te brengen leer je veel over de situatie van christelijke studenten in andere landen. Want hoewel geloven in Nederland soms moeilijk lijkt, zijn studenten in veel landen jaloers op onze mogelijkheden en godsdienstvrijheid.

24/7 gebed in Nederland tijdens de World Student Day
Tijdens de World Student Day willen we in Nederland een ketting van gebed maken met de verschillende studentensteden. Hoe moet je dat voor je zien?
Iedere studentenstad neemt een blok van twee uur gebed voor zijn rekening. Tijdens deze twee uur kun je als individu, vereniging of meerdere verenigingen bidden voor jouw stad, Nederland, Europa of de wereld. Dit betekent niet dat je twee uur achtereen moet bidden, maar wel dat jouw stad voor die twee uur het gebed op zich neemt.

Hoe?
Gebed kan op meer manieren dan door alleen maar je handen te vouwen en een gebed op te zeggen. Er zijn diverse werkvormen waarmee jij de gebedstijd kunt inrichten. Daarnaast vind je op de website van IFES World verschillende handreikingen voor gebed. Neem hier vooral een kijkje!

Kies vervolgens een regio die je hart heeft en waarvoor je specifiek wilt bidden. Via deze dropboxlink vindt je gebedspunten voor elke regio.

Laat het ons weten
Graag willen we weten in welke Nederlandse steden er wordt gebeden tijdens de World Student Day. Geef jouw stad daarom op via het inschrijfformulier op de website.

Vragen?
Wil jij weten of er in jouw stad al een groep bijeenkomt op 16 oktober of wil je andere informatie over de World Student Day? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar jethro[at]ifes.nl