Hendrik Timmer

Groningen

ISM Studentenwerker

Mijn nieuwsbrief
https://www.ifes.nl/doneren
Stap in een nieuwe wereld, ontdek wat er achter jouw horizon is, ontdek wat enorm verrijkend is voor jezelf en de ander. Dat is wat contact met internationale studenten zowel jou als hen kan brengen en waar ikzelf enorm van geniet.

Als je een film kijkt of een boek leest zijn dat stapjes in een nieuwe wereld een kleine ontdekkingstocht die je wereld kan verrijken, nog aardig veilig vanaf je bank. Als reiziger kun je letterlijk in een nieuwe wereld stappen in een land achter je eigen horizon.  Je kunt die wereld ontdekken als je een stap uit je comfortzone durft te zetten en contact maakt met de ‘vreemdeling’ die je daar ontmoet. Durf open te zijn en je te laten raken door een ander, een onbekende, ontdek hoe dat je leven kan verrijken. Ervaar wat het is als de ‘vreemdeling’ zich ook laat raken door jou. Door God.

Niet alleen als ik reis maar gewoon in mijn werk in Groningen heb ik het voorrecht dat regelmatig mee te maken. Het is een geweldige ontwikkeling dat universiteiten plekken worden waar studenten van over de hele wereld komen studeren. Een generatie leiders van de toekomst vanuit de hele wereld die gewoon in de buurt wonen. Een generatie leiders die waarvan ik geloof en zie dat als zij bruggen leren bouwen naar anderen buiten hun eigen leefwereld zij van enorme waarde zijn voor de wereldwijde maatschappij.

Als je mij met een grote glimlach door Groningen ziet fietsen zou het maar zo kunnen dat ik net een afspraak heb gehad met een student die in zo’n andere wereld is opgegroeid dan ik, die over heel veel dingen zo anders kan denken maar waarbij onze leefwerelden met elkaar verbonden werden. Wil je dat ook ervaren? Laat me weten.

Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen of heb je een vraag?

* = Verplicht veld

Hendrik Timmer

Studentenwerker ISM
Groningen

Mail

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Postadres:
Postbus 820
3900 AV Veenendaal

(030) 294 28 00
info@ifes.nl

Snel naar: