Bart & Corine van Nes

Portugal

IFES-Interaction

Onze nieuwsbrief
https://www.ifes.nl/doneren
Wij zijn al een aantal jaren werkzaam voor IFES Nederland, Bart 3 jaar in Rotterdam en Corine 6 jaar in Zwolle en Deventer. In 2018 kwam er een vraag vanuit IFES Portugal of Nederland mensen beschikbaar had om daar voor een periode te komen dienen. Wij zijn met die vraag aan de slag gegaan en na veel gesprekken, gebed en een bezoek hebben we ervaren dat we naar Portugal mogen gaan.

Het IFES team in Portugal is klein, in de drie grote steden (Lissabon, Porto en Coimbra) is slechts één staffwerker actief. Wij zullen werkzaam zijn in Coimbra, waar 20.000 studenten studeren aan één van de oudste universiteiten van Europa. In Coimbra gaan we de internationale tak van het studentenwerk op zetten door ons huis en leven openstellen voor studenten, het opzetten van outreach-activiteiten op de universiteit en 1-1 relaties met studenten te bouwen en na te denken over levensvragen. Daarnaast zullen we betrokken zijn bij het lokale studentenwerk, de Bijbelgroepen die er al zijn en hopen we de kerken in Coimbra te kunnen dienen.

De reformatie heeft Portugal nooit bereikt. De Protestantse kerk is kleiner dan 1% van de bevolking, de kerken zijn tussen de 6 en 50 man groot en in veel regio’s zijn gelovigen ‘onzichtbaar’. Wij verlangen er naar dat Gods koninkrijk steeds meer zichtbaar mag worden, dat studenten Jezus mogen leren kennen en dat christelijke studenten als discipelen van Jezus hun plek mogen innemen in de kerk en de cultuur.

Bart en Corine hopen in september 2019 te vertrekken naar Portugal en zijn nu bezig met de voorbereidingen.

Wil je meer weten over ons werk? Neem gerust contact met ons op

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen of heb je een vraag?

* = Verplicht veld

Bart & Corine van Nes

IFES-Interaction
Portugal
Mail

Blijf op de hoogte van:

's-Hertogenbosch
Postadres:
Postbus 820
3900 AV Veenendaal

(030) 294 28 00
info@ifes.nl

Snel naar: